iklan

iklan

Rabu, 16 Juli 2014

Dendam Amerika Pada Tun Mahathir Yang Ramai Tidak Tahu

Kisah yang wajar diperhalusi dan diperhatikan mengapa Amerika begitu berdendam dengan Mahathir dan berusaha menjatuhkannya…

PETRONAS merupakan antara syarikat minyak utama yang mendapat ‘keistimewaan’ di Sudan. Malah PETRONAS sebenarnya merupakan syarikat petroleum terbesar dan banyak mendapat projek di negara-negara Afrika berbanding syarikat-syarikat minyak dari Amerika Syarikat. Dan semuanya merujuk kepada kebijaksanaan dan keberanian Mahathir berhadapan dengan Amerika Syarikat.


Bagaimana boleh jadi begitu?

Tahun 1988, apabila Sudan mulai stabil dan hendak memajukan negara, negara-negara Barat, khususnya Amerika Syarikat menawarkan bantuan untuk memajukan industri carigali minyak di negara tersebut memandangkan Sudan tidak mempunyai modal dan kepakaran sendiri. Amerika Syarikat membuat tawaran menerusi TEXAS OIL yang telah datang ke Sudan dan membuat kajian selama tiga bulan.

Atas helah Zionis dan bertujuan untuk melakukan penjajahan dan tipu daya, Texas Oil menyatakan, bumi Sudan tidak mempunyai minyak yang cukup meskipun Sudan yakin, simpanan minyak mereka cukup banyak dan cukup ekonomikal bagi tujuan pengeluaran.

Senin, 14 Juli 2014

Jenis Solat Orang Islam Zaman Sekarang



Anda fikirkan anda dari jenis solat yang macammana ?


#1 - Solat Ikut-Ikutan


Solat secara zahir sahaja, solat secara membuta-tuli, 
solat tanpa mengetahui hukum hakam solat.


Solat ini adalah solat orang durhaka dan mendapat 
kemurkaan Allah SWT di dunia dan akan diazab oleh 
Allah SWT di Akhirat kelak.


#2 - Solat Ikut Mood


Solat orang yang tahu hukum-hakam solat tetapi 
tidak melawan kehendak hawa nafsu selepas 
menunaikan solat.

Tahukah anda 15 Kelebihan Besar Bila Kita Bertudung Labuh?


Pernahkah kita melihat saudara-saudara kita yang bertudung labuh? Teringinkah kita untuk kelihatan ‘menyejukkan hati’ disamping mendidik hati dan diri seperti mereka?


Jika berminat, alhamdulillah. Banyak kelebihan bila bertudung labuh.


Berikut adalah keistimewaan bertudung labuh yang saya petik dari blog pendakwah bebas popular, Rusydee. Semoga sedikit sebanyak memberi semangat kita untuk bertudung labuh.


1. Bila kita cinta pada Allah, kita akan ikut suruhan Allah. Allah suruh kita patuh tutup aurat bila dah baligh. Jadi, pakai tudung labuh ni menepati saranan Allah.


Bukan sahaja dapat tutup aurat, tapi Allah sayang juga.


2. Orang selalu kata, nampak macam panas sahaja

Sorakan di Piala Dunia ketika Gaza dihujani bom

Ketika aku baru hendak bersahur pagi ini, aku dikejutkan dengan sorakan jiran2 sebelah yang menonton World Cup. Hati aku betul2 sedih dan kecewa dengan mereka. Kenapa kau boleh ketawa sedangkan saudaramu di Palestin sedang bersedih. Kenapa kau boleh gembira sedangkan saudara di Syria sedang menangis? Bolehkah kamu bersukaria ketika saudara seagama kamu sedang berdukacita anaknya dibom dan dibunuh dalam detik yang sama? 


Aku sering terbaca status macam ni kat Facebook. Sejujurnya aku bukanlah peminat bola sepak yang tegar, dan aku tak pernah berjaga malam untuk menonton World Cup. Aku juga tiada pasukan kegemaran kerana aku tiada motif dan sebab untuk minat mana2 pasukan. Semua negara yang menyertai Piala Dunia ini tiada kaitan dan pertalian apa2 dengan aku. Aku tidak lahir di Germany, ibu bapa aku bukan berasal dari Argentina, aku juga tiada keturunan Belanda, aku tidak pernah menjejakkan kaki ke Brazil.

Malaysia akan Musnah-Membentuk masa depan murid tidak bijak akademik

Minggu lepas semasa sambutan Hari Guru, ramai yang kongsikan kertas soalan peperiksaan yang mengandungi jawapan2 lucu dan loyar buruk yang dijawab oleh murid2 sekolah di Malaysia yang bermacam2 ragam dan pasti memeningkan kepala guru2 masakini. Tapi setiap kali aku baca jawapan budak2 tu, aku tak rasa lawak pun malah sedih, sebab aku terfikir adakah mereka sudah bersedia dan dipersiapkan untuk menghadapi dunia luar setelah tamat zaman sekolah kelak? 

Gambar hiasan

Mesej Wanita Palestine Kepada Heliza Helmi Yang Mengejutkan

Mesej Wanita Palestine Kepada Heliza Helmi Yang Mengejutkan

Kini di Palestine di sempadan Gaza, warga Palestine sedang berjuang untuk hidup dengan perang kaum yahudi.

Di laman twitter pula, tersebar satu mesej yang amat meninggalkan kesan buat semua orang. Mesej disampaikan kepada Heliza Helmi dan patut memberi kesedaran kepada semua warganegara Malaysia.

Mesej itu berbunyi:

"Malaysia diuji dengan hiburan, makin jauh dengan Allah, Palestine diuji dengan perang, esok bakal syahid"

Sememangnya mesej ini memang mendalam maksudnya.



Akibat ingain membesarkan kemaluan 2kali ganda


Kuala Lumpur,4 Jun 2014: Rasa teruja seorang lelaki mahu membesarkan kemaluan menggunakan alatan khas dibeli menerusi pembelian atas talian sebalik bertukar hampa apabila mangsa hanya menerima bungkusan berisi kanta pembesar minggu lalu.

Perkara itu bermula apabila mangsa dikenali sebagai Ong, 30-an, dikatakan tertarik dengan satu iklan di sebuah laman sosial berhubung penjualan alat khas untuk membesarkan kemaluan.

Pengerusi Biro Aduan Awam MCA Datuk Seri Michael Chong berkata, berdasarkan laporan diterima pihaknya, mangsa yang berminat dengan iklan itu kemudian segera membuat pembayaran kepada pemilik akaun di laman web terbabit.

Mangsa ketika itu bersetuju membayar RM450 kerana mempercayai alat berkenaan berupaya membesarkan kemaluannya dua kali ganda.
TAK KAN BACA JE,KOMEN LA SIKIT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...